Transports de produits alimentaires

Doelgroep

Alle professionele bestuurders van voertuigen van groep C.

Doelstelling

Deze opleiding maakt deelnemers bewust van het belang van voedselveiligheid en de risico's die gepaard gaan met het niet naleven van de voorschriften tijdens het vervoer van voeding.

Inhoud

De deelnemers verwerven kennis over:

  • Wat is voedselveiligheid/food safety
    • Definitie
    • 5 sleutels van voedselveiligheid
  • Risico's i.v.m. voedselveiligheid
    • Definitie
    • Oorzaken van verderf
    • Beïnvloedbare factoren
    • Classificatie
  • Internationale en Belgische wetgeving rond voedselveiligheid (ATP, HACCP, FAVV,...)
  • Sectorstandaarden rond voedselveiligheid (BRC, IFS, Food Defense Plan,...)
  • De rol van de chauffeur:
    • Veranwoordelijkheid
    • Hygiëne
    • Documenten
    • Veiligheid
    • Procedures
    • Controle- en meetmiddelen
  • Voertuigtechnische aspecten van geconditioneerd transport:
    • Werking koelinstallatie
    • Luchtcirculatie
  • Voertuigtechnische aspecten van niet-geconditionerd transport

Erkenning

De module is erkend door de MOW Vlaanderen onder het nummer OCF-035/MPM-111, in het kader van nascholing voor beroepschauffeurs van groep C en D (7 kredietpunten).
De module valt onder onderwerp (2) Toepassing voorschriften.

Praktisch

  • 1-daagse training van 7 uur (max. 20 kandidaten per sessie).
  • Op aanvraag zijn ook incompany opleidingen mogelijk.
  • Bedrijven kunnen genieten van een tussenkomst via de KMO-portefeuille.
  • Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams Opleidingsverlof (VOV).

Wenst u meer informatie of een offerte?

Neem contact op met Transport Academy, telefonisch 03/286 44 49 of per mail info@transportacademy.be.

Meer info over deze opleiding

Wil u op de hoogte gebracht worden van andere data van deze opleiding, vul dan hieronder u gegevens in en we contacteren u spoedig.